Search

... en communicatie

Het Nederlands vieren 

Ondanks de omstandigheden werd 2020 ook een feestelijk jaar: het was de 40ste verjaardag van de ondertekening van het Taalunieverdrag. Dat werd gevierd met een nieuwe Facebookpagina en een nieuwe animatie.  

De actualiteit was nooit ver weg: de lancering van de ZorgVoorZorgPrijs bracht in dit coronajaar begrijpelijke medische taal onder de aandacht. Tijdens de Week van het Nederlands, die voor de eerste keer volledig digitaal was, vertelden leerlingen in buurregio’s dat ze meer Nederlands willen spreken. En met de Lichtpuntjes van het Nederlands, een traktatie van tien online lunchlezingen over het Nederlands voor alle Nederlandstaligen in de wereld, sloten we het jaar warm af. 

Interne communicatie

De interne communicatie tijdens de coronaperiode ondersteunde het hr-beleid. Een infographic visualiseerde de coronamaatregelen op een toegankelijke manier. Verbinding en teamgevoel stonden centraal in online bijeenkomsten, vlogs, quizzen, de pluim van de week, de e-koffiehoek, de e-borrel en het ommetje (ten voordele van de Hersenstichting). Een menukaart met diverse activiteiten bood collega’s de mogelijkheid hun eigen werkdag vorm te geven.

Nieuwe website 

Begin 2020 nam de Taalunie een volledig nieuwe website in gebruik: taalunie.org. De informatie is overzichtelijk en visueel aantrekkelijk met een uitgebreide zoekfunctie. Deze website toont wie we zijn: een beleidsorganisatie met als doel om zoveel mogelijk mensen het Nederlands optimaal te laten gebruiken. De site is toegankelijk voor mensen met een visuele beperking en draait binnen een veilige en stabiele omgeving.  

Spring naar de inhoud